<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d13787575\x26blogName\x3dTervatehdas\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://tervatehdas.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dfi_FI\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tervatehdas.blogspot.com/\x26vt\x3d-2623228560985097060', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


Vloggaus?


Vlog on yhdistelmä sanoista video ja blog. Videobloggaus ei ole mikään uusi ilmiö ja vlogeja löytyy varmasti pilvin pimein. Mutta hyvien sellaisten löytäminen on jo hivenen hankalampaa, tämä luultavasti siksi, että vloggaaminen itsessään on vaativampaa puuhaa. Tarvitaan välineet julkaisuun, eikä tekijä oikein voi piiloutua näppäimistön taakse anonyyminä. Olettaisin, että kynnys aloittamiseen on muutenkin korkeampi kuin perusblogin kanssa.

Ensimmäinen videoblogi, joka herätti kiinnostuksen, oli Rocketboom. Nykyisin mallikkaasti tuotettu, joskus jopa hauska. Pidän Rocketboomia eräänlaisena visuaalisena boingboing.net -sivun versiona. Juontaja on mieskatsojille silmänruokaa. Erittäin suosittu.

Henkilökohtainen suosikkini on Ze Frankin The Show. Ze on nero, mitä tulee komiikkaan. Aloin seuraamaan The Showta muutama viikko sitten - katsoin samantien kaikki aiemmat jaksot. Tämän joutuu ehkä tekemään, koska jotkin Zen jutuista ovat melkoisen sisäänpäinlämpeneviä. The Show alkoi tämän vuoden maaliskuun puolivälissä.

Julkkikset ovat myös löytäneen tämän viestintämuodon. Daryl Hannahin videoblogi saattaa olla uraauurtava, mutta samalla liiassa määrin puunhalailua omaan makuuni. Katsoin sen sijaan Kill Billin toisen osan DVD:ltä. Oih, Kill Bill Volume 1-2, kyllästynkö koskaan katseluusi?
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »

17 toukokuuta, 2006 20:11

Rocketboomin tytöllä oli vähän ärsyttävä ääni ja teennäinen meininki, mutta ze on kyllä tosiaan aivan huippu. Olenkin ihmetellyt, missä tallaiset piileksivät.    



17 toukokuuta, 2006 20:45

Totta. Neiti Congdonilla on myös ikävystyttävä tapa toistaa samoja maneereja. Silti Rocketboomin päivittäiset katsojat lasketaan sadoissa tuhansissa. Tsekkaan RB:n ehkä kerran tai kaksi viikossa, mutta The Shown aina. Varo, siihen jää koukkuun.    



17 toukokuuta, 2006 21:02

Ze rokkaa!    



» Lähetä kommentti