<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d13787575\x26blogName\x3dTervatehdas\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://tervatehdas.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dfi_FI\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tervatehdas.blogspot.com/\x26vt\x3d-2623228560985097060', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


Lost, ARG


Samalla kun Suomessa esitetään vielä Lostin ensimmäisen kauden jaksoja, Yhdysvalloissa sarjan toinen kausi lähestyy finaaliaan. On yleisessä tiedossa, että Lostin fanit ovat keskivertokatsojaa taipuvaisempia pyörittelemään ohjelman aiheita päässään vielä lopputekstien pyörittyä. Tämä ei ole mikään ihme, sillä koko sarja on kuin yksi suuri arvoitus. Verkko on pullollaan keskustelufoorumeja, joilla puidaan salaliittoteorioita, piilotettuja viestejä ja ylipäätänsä jonkinlaista selitystä kummallisille tapahtumille. Entä kun sarja jää kesäksi tauolle? Analysoivatko kaikkein fanaattisimmat katsojat syksyyn asti toisen tuotantokauden käänteitä?

Ei tarvitse. Lost on saanut oman ARGin (Alternate Reality Game). Wikin artikkeli kattaa aiheen huolellisesti. Seurasin vuonna 2004 Halo 2:n kampanjaan liittyvän ARGin (I love bees) alusta loppuun. Se ainakin oli mielenkiintoinen kokemus ja lopulta palkitseva.

I love bees -pelin päätyttyä tekijäksi paljastui 42 Entertainment ja mitä olen nähnyt Lostin ARGista, saattavat samat tyypit olla asialla tälläkin kerralla. Luvassa voi olla puhelinsoittoja salasanoilla Hanso Foundationin työntekijöille - jopa Alvar Hansolle itselleen - sekä haikujen ja piiloviestien etsimistä kuvatiedostojen sisältä. Kaikkein eniten roolipelistä saa irti jos viitsii heittäytyä täysillä mukaan. Olisi villiä, mikäli Suomessakin järjestettäisiin sama ARG. Ensimmäinen Nokia Game oli kaiketi sekin ARG, mutta vaikutti laimealta ja oli kilpailu, toisin kuin muut ARgit yleensä. En ole seurannut uudempia Nokia Gameja.

Mistä Lostin ARGiin? No tietysti osoitteesta thehansofoundation.org. Jos omat älynystyrät eivät riitä, apua löytyy täältä.
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »

» Lähetä kommentti