<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d13787575\x26blogName\x3dTervatehdas\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://tervatehdas.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dfi_FI\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tervatehdas.blogspot.com/\x26vt\x3d-2623228560985097060', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


ARS 06 ei ole arsesta


Kävin eilen viettämässä noin kolme tuntia Kiasman ARS 06 -näyttelyssä. Lähdin näyttelyyn tietyin varauksin, koska se oli saanut paljon julkisuutta ns. shokeeraavuutensa takia. Monesti pidän tällaista shokkitaktiikkaa eräänlaisena temppuna, jolla ihmisiä vedetään katsomaan (nyky)taidetta. Ja mikäs siinä sinänsä, taidenäyttelyissä kävijöitä ei ole missään nimessä liikaa. Mutta taannoinen kissantappovideo - en tiedä onko se taidetta ollenkaan.

Toki ARS 06 sisälsi muutamia töitä, joiden ensisijainen tehtävä oli kohahduttaa, mutta myös ainakin puolentusinaa oikeasti hienoa taideteosta, joiden merkitysten ja sanoman sijaan kiinnitin ehkä liikaa huomiota käytettyyn tekniikkaan ja siihen, kuinka kauan teoksen tekemisessä on kestänyt. Tämä johtuu varmaan siitä, että olen itsekin joskus muutaman kuvan piirtänyt. Öhöm.

Muutama poiminta ARS 06:n sadosta: Charles Sandisonin Sykli I, Kent Henricksenin kangastaulut ja AES+F -kollektiivin Viimeinen kapina (1, 2). Eivät kohahduttavia vaan hämmästyttäviä. Jos sinulla on mahdollisuus käydä tässä näyttelyssä, suosittelen sen tekemään. Luvassa on ainakin vaihtelua, jos ei muuta.
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »

» Lähetä kommentti