<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d13787575\x26blogName\x3dTervatehdas\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://tervatehdas.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dfi_FI\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tervatehdas.blogspot.com/\x26vt\x3d-2623228560985097060', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


Jokapäiväinen piristyksemme


Pintistä lukiessani aloin miettimään kaikkia niitä kofeiinipitoisia litkuja, joita on tullut kitattua kurkusta alas. Tässä muutama.

Kahvi: Tehokas piriste, joka kuulemma säilyttää tehonsa, mikäli juo päivittäinen kaksi normaalikokoista kuppia tai vähemmän. Peruskahvia tulee nykyisin juotua "hätätilanteessa". Erikoiskahveista juon mieluiten lattea. Tiedän todella paljon ihmisiä, joilla on fysikaalinen addiktio kahviin.

Tee: Nykyinen suosikkini, ja nimenomaan vihreä tee. Suurin osa kaupassa myytävästä teestä on mustaa teetä, joskus jopa vihreän teen nimellä myyty onkin mustaa teetä. Ero löytyy käsittelytavoista. Jos vihreä on broilerinrintaa, mustaa voisi verrata McNugetteihin. Vihreän teen terveysvaikutuksista on tiedetty jo pitkään (sis. mm. antioksidantteja). Teessä on haudutettuna vähemmän kofeiinia kuin kahvissa ja sen piristävä vaikutus on hieman vähäisempi, joskin pitkäkestoisempi. Kahvi piristää nopeana piikkinä, tee vaikuttaa hitaammin. En ole varma, mutta empiirisesti tuntuisi, ettei teestä tule samalla tavalla vieroitusoireita kuten kahvista.

Kolajuomat: Olen koettanut juoda näitä mahdollisimman vähän. Hapan sokerivesi tekee ikävästi hallaa hampaille. Pepsi Maxissa on tietääkseni eniten kofeiinia kolajuomista.

Energiajuomat: Aika lailla samaa tavaraa kuin edellinen ryhmä, paitsi että sisältävät usein vitamiineja (lähinnä eri B-vitamiineja), tauriinia ja guaranaa yms. lisäaineita. Onko tauriinin tehosta tieteellisiä todisteita? Energiajuomat piristävät, mutta tuntuu, että näitä juotua aineenvaihdunta toimii vähän liiankin hyvin. Toimivat varmaan dieettijuomina.

ja lisätään vielä

Kofeiinitabletit: En ole testannut henkilökohtaisesti. Muistan parin kaverin napanneen näitä YO-kirjoituksiin lukiessa ja toisena kertana Ilosaarirokissa. Mitä voi sanoa...kofeiini on myrkky, LD50-annos rotalla: 192 mg/kg (LD50 = puolet koe-eläimistä kuoli - niin, ihmisillä tätä ei ole testattu).
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »

01 huhtikuuta, 2006 11:08

Energiajuomia tulee kyllä jonkun verran juotua. Varsinkin töissä on mukava aamukahvin aikaan (kun kahvia en juo) juoda Ediä tai vastaavaa. Kyllä niistä ainakin välillä tuntuu energiaa ja piristystä saavan. Tai sitten mä vaan luulen niin..

PepsiMaxia tulee juotua kyllä ainakin pari pullollista (1,5l) viikossa.    



01 huhtikuuta, 2006 12:21

Kyllähän nämä energiajuomat ja kolat piristävät. Listasin tuossa merkinnässä lähinnä omat mieltymykseni.

Paras tilanne olisi varmaan se, ettei tarvitsisi juoda minkäänlaisia piristäviä juomia, mutta se tuntuu olevan miltei mahdotonta tänäpäivänä, tällä tahdilla.    



» Lähetä kommentti