<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d13787575\x26blogName\x3dTervatehdas\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://tervatehdas.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dfi_FI\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tervatehdas.blogspot.com/\x26vt\x3d-2623228560985097060', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


Olen palkoväkeä


Viime heinäkuussa kirjoitin kiinnostuksestani hankkia MD-soittimen korvaajaksi kiintolevyllinen mp3-soitin. Päädyin iPodiin, osittain mac-käyttäjyyteni takia ja koska tiesin soittimen ja musiikkiohjelman, iTunesin, toimivan saumattomammin yhdessä kuin muut. Ja kas, vuoden loppuun mennessä omistin 30 gigatavun video-iPodin, joka oli juuri sopivasti ilmestynyt ennen hankintaa. Tämä oli Applen viides versio suositusta laitteesta.

Heinäkuussa läppärini kovalevyltä löytyi 3210 musiikkikappaletta, tähän päivään mennessä tuo luku oli turvonnut jo peräti 4779 biisiin. Soittimeen olen tähän mennessä ladannut valikoidusti 2116 kappaletta, ja 28 videota. Toisin kuin tässä Köyttöliittymäblogin esimerkissä, omalta soittimeltani löytyy vain ensimmäiset tuotantokaudet Deadwoodista ja Battlestar Galacticasta, sekä kolme musiikkivideota. Oikeastaan musiikkialbumien näyttäminen saa punastelemaan enemmän, sillä niiden joukosta löytyy yksi tai kaksi sellaista, jotka eivät varsinaisesti pönkitä maskuliinisuuttani. Puolustukseksi sanottakoon, että koetan kuunnella musiikkia monipuolisesti.

Mutta käytöstä. Olenko ollut tyytyväinen valkoiseen soittimeeni? Ainakin 90 prosenttisesti. Lenkille en osaa enää mennä ilman nappeja korvilla. Musiikkia on mukava kuunnella keskustassa pyöriessä, matkalla kampukselle tai matkustaessa lähijunilla. Täydellisestä jäävät 10 prosenttia tulevat lähinnä iPodin standardikuulokkeista, jotka eivät ole erityisen hyvät - olen harkinnut Shuren tai vastaavan ns. In-Ear -kuulokkeiden hankkimista. Pidän äänenvoimakkuutta korkeintaan kolmasosana maksimista. Yleensä tämä riittää aivan hyvin. En koskaan täydellä äänenvoimakkuudella. Jos kolmasosa ei riitä, esimerkiksi taustahälyn takia, en sitten kuuntele. Tällä tavalla säästää kuuloaan. Tekee oikeasti pahaa, kun jotkut pitävät iPodiaan tai muuta musiikkisoitintaan niin kovalla, että pystyy tunnistamaan biisin, vaikka napit ovat jonkun toisen korvilla. Hello pysyvä kuulonalenema!

Ylläolevassa kuvassa näkyy paketissa mukana tullut pehmytkotelo soittimelle. Tämä on ensimmäinen omistamani iPod, joten en osaa sanoa naarmuuntuuko tämä sen helpommin kuin aiemmat iteraatiot, mutta kyllä tuo suojus on ollut tarpeen ja onkin aina käytössä. Etupuolella on näytön kohdalla pari aivan pientä naarmua, ei kovin syvää. En sanoisi, että niistä on merkittävää haittaa kappaleita selaillessa tai videoita katsoessa.

Asiaan liittyviä huhupuheita: Applelta on kuulemma tulossa kohtapuoliin (ehkä) aito video-iPod paljon isommalla näytöllä ja Bluetooth-kuulokkeilla. Noista kuulokkeista. Mikä idea on langattomissa kuulokkeissa, eikö iPodin käytössä ole ainakin osittain tarkoitus esitellä valkoisia, trendikkäitä johdollisia kuulokkeita? Noh, joskus roikkuva johto tarttuu liikkuessa johonkin ulokkeeseen ja samalla napit kiskoutuvat yhtäaikaa korvakäytävistä. Kaikille, joille näin on käynyt, tietävät miltä se tuntuu. Kyllä, ei kauhean mukavalta.
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »

27 maaliskuuta, 2006 11:28

Tos on mainiot tulpat, joilla kuuntelu onnistuu pienelläkin volyymilla. Eivät ole tosin valkoiset.    



27 maaliskuuta, 2006 11:37

Anssi puhuu asiaa, nuo ovat todella hyvät.    



27 maaliskuuta, 2006 13:15

Kiitos vihjeestä. Oikeastaan nyt kun ajattelen, Sonylla on aina ollut hyviä kuulokkeita. Esim. em. MD-soittimen nappikuulokkeet ovat aika hyvät, ehkä jopa paremmat kuin Applen. Bassontoistossa ainakin päihittää.    



» Lähetä kommentti