<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d13787575\x26blogName\x3dTervatehdas\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://tervatehdas.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dfi_FI\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tervatehdas.blogspot.com/\x26vt\x3d-2623228560985097060', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


Hälsningar från Lahtis!


Ah, Lahti. Tuo korkeateknologian etulinjassa puskeva perinteikäs urheilukaupunki. Ei omaa yliopistoa, korkeintaan muiden haarakonttoreita*, mutta silti jotain mitä ei edes Helsingillä. Nimittäin "kaupunginlaajuinen" langaton verkko, joka on kaikille ilmaiseksi käytössä. Mastonet on ollut pystyssä vuoden 2005 paikkeilta lähtien ja laajenee edelleen.

Pitihän sitä testata, omistaahan Tervatehdas Oy loma-asunnon ko. paikkakunnalla. Testilaitteena tuorehko Applen iBook, vakiovarusteisella sisäisellä Airport Express -kortilla ja antennilla. Katsoin etukäteen Mastonetin sivuilta tukiasemien sijaintia. Kartan mukaan lähellä olevien tukiasemien kantaman tulisi kattaa loma-asuntokin.

Ensin oman asunnon parvekkeelta (rakennus kuvassa) - ei toimi, tarjoaa viereisen hotellin maksullista verkkoa. Kattoterassillapa toimi, tosin paikka ei tarjoa kunnon tuulen- tai sateensuojaa. Ja yhteys oli heikko, vain pari palkkia. Sää oli testaushetkellä aurinkoinen ja pilvetön. Muutaman korttelin päässä olevan ala-asteen pihalla Mastonet ei toiminut, eikä toisessa suunnassa olevan puiston penkeillä, linja-autoaseman lähistöllä. Hieman matkaa talsittuani Lahden Lyseon lukion pihalla tärppäsi. Melko nopea yhteys, ei katkeilua kesken surffailun. Hienoa. Aleksanterinkadun, joka on Lahden keskustan halkaiseva pääkatu, alussa on pieni kahvila, jossa Mastonet saattaa toimia. Suuntaan kannettavani kanssa seuraavalla kerralla sinne.

Tai sitten väsään iBookkiin metallisesta viivottimesta ja rautalangasta tehokkaamman antennin, jotta voin netteillä suoraan omalta parvekkeelta.

*Lahdessa majaansa pitää mm. Tampereen Yliopiston Rokotetutkimuskeskus. Tamperelaiset tökkivät neuloilla näemmä mieluummin lahtelaisia kuin omiaansa.
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »

10 toukokuuta, 2006 23:58

Oon ollut jatkoilla tuossa kuvan rakennuksessa. Keittiön kulmaikkunasta oli aika hienot näkymät risteyskompleksiin. Langattomasta verkosta ei ollut silloin tietoakaan. Taisi olla vuonna 2000.    



11 toukokuuta, 2006 00:06

Onpas se mualima pieni. Tervaajaa voi tulla moikkaamaan - jos satun olemaan paikalla - asunnossa, joka on heti kuvan ainoan suojatiemerkin yläpuolella.

Siitäkin näkee ihan kivasti ja läheltä risteyskompleksin sirkusmaista pyörintää. :)    



11 toukokuuta, 2006 10:58

WiFi-spottien metsästystä varten hankin avaimen perään aparaatin joka ilmaisee wifi/bluetooth-verkkojen olemassaolon ja niiden voimakkuuden.
Luotettavuudesta toisaalta kertoo se ettei se löydä huoneessani vahvaa verkkoa vaikka siellä siltaava tukiasema onkin...
Kätevä silti kahviloissa: ei tarvitse turhaan kaivaa konetta esiin.    



11 toukokuuta, 2006 16:22

Kuulostaa kelvolliselta idealta, rahina. Voitko suositella tällaisen aparaatin merkkiä ja ostopaikkaa?    



» Lähetä kommentti