<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d13787575\x26blogName\x3dTervatehdas\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://tervatehdas.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dfi_FI\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tervatehdas.blogspot.com/\x26vt\x3d-2623228560985097060', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


Vanha sotaratsu

Poikkean nyt hieman tavallisesta aihepiiristäni, mutta tästä on pakko käyttää hetki bloggaamiseen. Stadilaisena käytän paljon julkisia (spora, dösä, metro) ja polkupyörääni matkantekoon. Harmiksi pyöräni teki viikon alussa tepposet - eikun pyöräkorjaamolle. Pyöräni on hieman vajaat kymmenisen vuotta vanha, ja tähän asti olen pystynyt huoltamaan sitä itse. Nyt meni vaihtoon (lapusta luntaten) ketju, pakka ja kampisarja. Eli miltei kaikki liikkuvat osat, renkaita lukuunottamatta. Ja lasku: 115€. Sanalla sanoen suolainen.

Mutta voi sitä iloa. Pyörä on aivan eri ajaa. Paljon mukavampi, kevyempi ja hiljaisempi. Ei rätise eikä rutise. Ketju kuulosti aikaisemmin voideltunakin ruosteiselta moottorisahalta. Pääongelma ennen korjausta oli vaihteiden toimimattomuus, nyt pelittää. Jospa tällä huollolla pärjäisi muutaman vuoden, sitten on ehkä aikaa vaihtaa uudempaan. Kenties sitten tällaisella rungolla?
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »

15 heinäkuuta, 2005 13:20

Pakko myöntää että olen aina ihmetellyt miksei bambua ole pahemmin käytetty runkoratkaisuna. Se on kuitenkin kestävää, kevyttä ja halpaa. Ts. ihanteellinen runkomateriaali.
Linkissä mainittuun sivustoon olen monesti törmännyt ja se näyttää aina yhtä hienolta ja himoittavalta.    



15 heinäkuuta, 2005 18:32

Olen ihmetellyt itsekin aivan samaa. Lisäksi bambuhan kasvaa huomattavasti puuta nopeammin, joten luulisi, että runkoon tarvittavat materiaalit saisi helposti.

Eipä silti ole tullut yhtään bambupyörää vastaan.    



16 heinäkuuta, 2005 20:30

Täytyy kyllä sanoa, että kohtullisen edullisesti selvisit pyörähuollosta. Pakka on kuitenkin aika sikakallis osa. >_<; Itse huollatin pyörääni tänä keväänä 190 eurolla, mikä ei edes sisältänyt uutta pakkaa - sen sijaan vaihtoon meni ketjut, takana olevat pienet rattaat, toinen vanne ja toinen vaihdevipu/jarrukahvayhdistelmä. Kyllä sen kuitenkin mielellään maksaa, kun voi taas pyöräillä mukavasti. ^__^    



16 heinäkuuta, 2005 21:37

Eikö pakka ole juuri ne "takana olevat pienet rattaat"? :)

Korjaa, jos olen väärässä...    



17 heinäkuuta, 2005 19:00

Pakka on setti rattaita (7 yleensä takana kai), kun taas pienillä rattailla meinasin takana olevia pieniä ketjun ohjainrattaita.    



» Lähetä kommentti