<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d13787575\x26blogName\x3dTervatehdas\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://tervatehdas.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dfi_FI\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tervatehdas.blogspot.com/\x26vt\x3d-2623228560985097060', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


Kaupunkikulttuuria: tarrat



Joskus tuntuu siltä, että Helsingin kaupunki osaa ampua itseään jalkaan todella mallikkaasti. Otetaanpa esimerkiksi vaikka tarrat ja niiden levittäminen. Mainostarrojen levittäjät voitaisiin puolestani lähettää vaikka alimpaan helvettiin, mutta ns. itsensä ilmaisemiseen tarkoitetut tarrat ovat juuri osa sitä kaupunkikulttuuria, joka saa Helsingin tuntumaan hieman kansainvälisemmältä ja vähemmän tuppukylältä, joka se loppujen lopuksi on. Ketä oikeasti harmittaa värikkäät ja joskus taidokkaat tarrat roskiksissa tai harmaissa sähkökaapeissa? Eri asia on tusseilla tai graffitilla tehdyt onnettomat sotkut, joista ei saa mitään selvää. Miksi kaikki tarrat luokitellaan ilkivallaksi?

Helsingin kaupungin toimesta pidätettiin jokin aikaa sitten joukko aktiivisimpia tarrojen levittäjiä. Saivat varmaan sellaiset ukaasit, että luovuus tukahtui pakostakin vähäksi aikaa. Helsingin kaduilla kulkiessa näkee edelleen paljon tarroja, varmaankin yhtä paljon, mutta tarrojen taso on selvästi laskenut. Stencylvania.comista löytyy kuvia ja infoa katutaiteesta yleensäkin, sekä nämä lehtileikkeet aiheesta: Hesari 1, Hesari 2 ja Nyt-liite. Linkittäisin vielä lopuksi Stickernation.net-sivustoon, mutta se(kin) näyttää menneen nurin. Sen sijaan vaikka tarra-taidenäyttelyyn.
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »

05 heinäkuuta, 2005 00:19

Koton Flickr-sivuilla on jonkin verran tarroja ja muuta katutaidetta Helsingistä.
http://www.flickr.com/photos/kotoro/sets/338240/

jussi@kasa    



05 heinäkuuta, 2005 00:23

Niinpä. Saattaapa löytyä tuo ylläoleva kuvakin. ;)    



05 heinäkuuta, 2005 00:45

Kröhöm. Vai sellaista peliä. No, pieni verkko...

jussi@kasa    



» Lähetä kommentti