<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d13787575\x26blogName\x3dTervatehdas\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://tervatehdas.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dfi_FI\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tervatehdas.blogspot.com/\x26vt\x3d-2623228560985097060', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


Paranoia Agent



Suomessakin kaikkien tulisi jo tietää mitä japanilainen anime on. Tuleehan animea monelta kotimaiselta kanavalta. Harmi vain, että suurin osa tästä tarjonnasta on luokattoman huonoa. Harva osaa ottaa animen ilmaisumuotoa tosissaan, kun kohdeyleisö on jossakin esikoululaisen ja varhaisteinin välimaastossa.

Kuten tuli jo mainittua, anime on Japanista peräisin ja siellä tarjonta on laajempi, viihdettä kaikenikäisille eikä vain lapsille. Paras tähän asti näkemäni anime-sarja on Satoshi Konin Paranoia Agent (2004). Tai oikeastaan yksi parhaimpia tv-sarjoja, Paranoia Agent ei häviä kerronnassaan ollenkaan monelle ns. näytellylle tv-sarjalle. Sarja on suunnattu 20-30-vuotiaille ja se näkyy sarjan käsittelemissä aiheissa. Esimerkkinä jakso 3, jossa kiltti luokanopettaja huomaa olevansa vakavasti skitsofreeninen ja hankkivansa tiedostamattaan lisätienestejä huorana. Soittaa itselleen vastaajaansa eri persoonina jne. Sama henkilö koettaa eroon tästä ilotyttö-persoonastaan, mutta 'ongelma' palaa aina takaisin. Sarjaa kannattelee suurempi juonikuvio, joka yhdistää jaksot ja niiden henkilöt toisiinsa.

Satoshi Kon on tunnettu mm. Perfect Blue ja Tokyo Godfathers -elokuvista. Paranoia Agent -sarjaa on tehty puolikas tuotantokausi, eli 13 jaksoa. Näitä jaksoja saa haltuunsa joko ostamalla DVD:itä tai lataamalla fan subeja erinäisistä lähteistä. Fan subit ovat kirjaimellisesti sarjan fanien tekstittämiä jaksoja, joita saa tiettävästi ladata omaan käyttöönsä, mutta myynti, vuokraus ja levitys eteenpäin ovat kiellettyä.
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »

» Lähetä kommentti