<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d13787575\x26blogName\x3dTervatehdas\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://tervatehdas.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dfi_FI\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tervatehdas.blogspot.com/\x26vt\x3d-2623228560985097060', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


Tehdään t-paita, osa 1



Ensinnäkin, pidän t-paidoista. Ne ovat siistejä. Toiseksi, ne ovat Suomessa kalliita. Aina, kun löydän mieleisen t-paidan jostain putiikista, heiltä puuttuu sopiva koko tai hintalapussa lukee 35-45€. Mielestäni järjetön hinta pelkästä t-paidasta. Halvat printtipaidat, joissa on keiloja tai muuta typerää rojua, eivät kiinnosta.

Paitoja voisi myös tilata ulkomailta noin 15 dollarin hintaan. Dollarin nykyisellä kurssilla tämä on euroissa sellainen sopiva hinta, jonka t-paidasta voisikin maksaa. Valitettavasti toimituskulut lähentelevät tai jopa ylittävät itse tilattavan tuotteen hinnan. Jos luottokortti löytyy, paitoja voi ostaa seuraavista kaupoista: Threadless, Zero Boutique, Medium Control, Defunker ja Archinect.

Päätin kuitenkin koettaa t-paidan tekoa itse, saatuani hieman ohjeistusta muutamalta kaveriltani. T-paidan voi painattaa usealla eri tekniikalla, mutta päädyin kokeilemaan helpohkoa stencilin ja tekstiilivärin yhdistelmää. Tekniikassa on rajoitteita, mutta mielikuvituksen avulla stencilillä pystyy paljoon. Stencilille ei löydy hyvää suomennosta, ainoa mitä löysin on shabloni. Suunnittelin Photarilla ylläolevan kuvan, jonka perusteella tein shablonin. Siniseen paitaan tulee siis keltainen kuvio. Materiaalit tulivat maksamaan noin 10 euroa. Bloggaan myöhemmin t-paidan painatukseen liittyvistä vaiheista (kuvien kera).
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »

31 heinäkuuta, 2007 09:18

Moi, se on suomeksi sapluuna.    



» Lähetä kommentti