<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d13787575\x26blogName\x3dTervatehdas\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://tervatehdas.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dfi_FI\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tervatehdas.blogspot.com/\x26vt\x3d-2623228560985097060', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


Käytän "jotain Maccia"

Kännykkäni ei varmaan toimi enää kamalan pitkään. Näytölle ilmestyy välillä outoja kuvioita, kuin kyrillisiä kirjaimia. Tämän saattaa olla oma vikani, pudotin nimittäin luurin aika komeasti toissapäivänä. Toisessa kädessä oli kännykkä ja toisessa avaimet. Piti vaihtaa toisen toiseen käteen. Noh, heitin kummatkin ilmaan ja ajattelin kopata vastakkaiseen käteen. Arvaatte varmaan lopputuloksen. Lisää jongleerausharjoituksia tarvitaan.

Mistä uusi puhelin, jos sellaista tulen tarvitsemaan? Motorolan V3 on aika hieno, samoin Nokian vielä julkaisematon musiikkipuhelin N91. Jälkimmäinen vaikuttaaa kaikin puolin näppärältä kapistukselta (enemmän kuin 100 biisiä, yes!), joskin kompastuskiveksi muodostuu tietokoneen ja puhelimen väliseen tiedonsiirtoon käytettävä Windows Media Player 10. Yäk. Mikseivät iTunes ja N91 "laula" yhdessä? Tukeehan puhelin muun muassa AAC:tä, joka on Applen oma musiikkitiedostomuoto ja ainoa formaatti, jossa musiikkia saa ostettua iTunesin musiikkikaupasta. Ihmeellisestä mac-käyttäjien kyykyttämistä. Tarkoituksellista arvattavasti.

Kyykyttämisestä puheenollen - en usko, että keneltäkään on jäänyt huomaamatta tämän viikkoinen tekijänoikeusfarssi. Siis mitä oikein tapahtuu? Lakia ajavat tahot tuntuvat olevan täysin tietämättömiä ja ulalla siitä, millaisia käytännön vaikutuksia tällaisella säädöksellä on. Sen sijaan, että kuluttajille tarjottaisiin todellisia vaihtoehtoja piratismille, kotikopioinnista tehdään laitonta ja viallisten CD-levyjen toistamisesta muulla kuin tavallisella levysoittimella tehdään mahdotonta, tai ainakin hankaloitetaan sitä. Kaikella muulla tarkoitetaan tässä maccia, linuxia, auto- sekä DVD-soitinta. Omistan tasan yhden tällaisen Copy Protected - levyn, eikä toimi DVD-soittimessa, joka vahvistimeen liitettynä on minun pääasiallinen musiikintoistolaitteeni, tietokoneen ohella. Kiitos ja ei kiitos, enpä taida ostaa enää mitään levyjä fyysisessä muodossa. Jos haluavat vainota - olkaa hyvä, sinne vain jonon perälle, tv-lupatarkastajan taakse.

Lataamosta koetetaan tehdä oikein urakalla varteenotettavaa kilpailijaa Suomen iTunesille. Plussana nettikaupasta löytyy ainakin nopealla vilkaisulla enemmän suomalaista musiikkia. Plussana kilpailukykyinen hinnoittelu. Plussana, että osa kappaleista on koodattu peräti 192 kbit/s mp3:na ja ilman minkäänlaista DRM:ia (iso juttu). Risuja siitä, että jotkin biiseistä ovat WMA-muotoisia. Kaiken kaikkiaan, kilpailu on hyväksi.

Tervatehdas on liittynyt tukemaan Antti Vilpposta ristiretkessään (ks. oikea yläkulma).
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »

30 syyskuuta, 2005 15:51

Kannattaa vilkaista v3 arvostelu osoitteessa rakentavadesink.com    



01 lokakuuta, 2005 20:37

4 ja puoli tähteä. Hmmm, pitäisiköhän? Vai odottaako puhelimen seuraavaa mallia, jos siinä toimisi kenties iTunes? Näinhän on huhuttu.    



» Lähetä kommentti