<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d13787575\x26blogName\x3dTervatehdas\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://tervatehdas.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dfi_FI\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tervatehdas.blogspot.com/\x26vt\x3d-2623228560985097060', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


Ensivaikutelma FZ30:stä


Vaikka harmaa, pilvinen ja pimeä sää ei varsinaisesti suosi (ulko)kuvausta, olen jo saanut vihiä parin päivän aikana siitä, millainen kamera Panasonic DMC-FZ30 on.

FZ30 on melko kookas ja painavahko omassa luokassaan, mikä on hyvä, sillä kamerasta saa hyvän otteen ja se tuntuu vakaalta käsissä, jo painonsa takia. Kameran oikealla puolella oleva kahva on myöskin tarpeeksi suuri - oikean käden sormet mahtuvat sille ja vasemman sopivasti objektiivin ympärille. Kahvan etupuolella käytetty kitkaa lisäävä pintamateriaali saisi olla ehkä hieman karheampi, mutta tämä on vähäpätöinen seikka. Kooltaan FZ30 vastaa hyvin pitkälti Canon EOS 350D:tä. Tätä kameraa ei sujauteta taskuun. Kuljettamista varten tarvitsee keskikokoisen kamera- tai videolaukun.

Optinen kuvanvakain on oikeasti hyödyllinen ja yksi niistä syistä, miksi päädyin juuri tähän valmistajaan ja malliin. Vakain auttaa pitkien polttovälien käytössä ja vähäisessä valaistuksessa. Ja kohta elohopea tippuu mittarissa siten, että kädet tärisee jo muutenkin. Ihmeisiin kuvanvakain ei pysty, mutta eron huomaa viimeistään, kun sen kytkee pois päältä.

Kuvanlaadusta ja muista ominaisuuksista myöhemmin lisää, mutta se pitää mainita, että vaikka FZ30:ssä on paljon manuaalista säätövaraa ja "herkkuja" tavalla, joka tyydyttäisi edistyneemmänkin valokuvaajan, kameraa on todella helppo ja mukava käyttää. Intuitiivista. Mainitsin aikaisemmin plärääväni ohjekirjasta - ei sille ole oikeastaan tarvetta.
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »
| Seuraava »

13 joulukuuta, 2005 19:22

Paljon tuo FZ30 muuten veroitti lompakkoa? Pahoittelen että kommentoin näin vanhaan postaukseen, mutta joku joululahja sitä pitäisi itselleenkin hankkia...    



13 joulukuuta, 2005 20:29

Varsin hyvä joululahja. :)

FZ30 irtosi 621 eurolla. Sain halvalla, mielestäni, sillä nyt hinta on hieman hilautunut ylöspäin. Mm. siksi, että kamera oli toimituksen valinta uusimmassa Tietokone-lehdessä ja parempi kahdesta Tekniikan Maailman vertailussa.    



06 helmikuuta, 2007 01:51

Excellent, love it! guys in sweaters Who makes beaumark freezers malpractice fraud court decisions Huge puffy tits nipples http://www.pay-per-click-search-engine-5.info/Search-engine-placement-sopron.html rich hyatt&aposs web page Porsche 914 v-8 Insignia 7 widescreen portable dvd player is-pd04092 Vw performance cafe Brands of mattresses celebrex dangerous    



» Lähetä kommentti